В цялата страна имаше налични 132 легла за интензивно лечение и 607 легла без интензивно лечение.

22bet On Line Casino & Sports Activities E-book Evaluation 2023
September 25, 2023
Slot777 | LAMAN SLOT777 LOGIN | SLOT 777 BET | Slot777 RESMI 2022
September 27, 2023

В цялата страна имаше налични 132 легла за интензивно лечение и 607 легла без интензивно лечение.

Аризона съобщи за 62 047 случая през изминалата седмица, включително повече от 17 200 нови случая на COVID-19 в неделя, което беше рекордно високо ниво за един ден. Прогнозираният скок дойде след Деня на благодарността и здравни експерти казват, че числата може да продължат да растат поради събиранията по Коледа и Нова година.

Шестдесет и един процента от леглата в интензивните отделения в Аризона бяха заети от пациенти с COVID-19 към понеделник сутринта и само 7% от леглата в интензивните отделения в щата бяха свободни. Новите случаи в Аризона засенчиха 5000 за 23 от последните 30 дни.

Болниците в района на Финикс миналата седмица започнаха временно да затварят за входящи спешни транспорти и болнични трансфери поради огромен брой пациенти. Ръководителите на болниците казват, че съоръженията са в най-лошото си положение от началото на пандемията.

„Вероятно звуча като счупена плоча, но се чувствам длъжен да кажа отново, че ситуацията, в която се намираме сега, не е заради съдбата, както предполагат губернаторът и здравният директор на щата“, пише Уил Хъмбъл, директор на Асоциацията за обществено здраве на Аризона, в актуализация на правилата от 3 януари.

„Това е до голяма степен, защото те не желаят да приложат основани на доказателства интервенции тази есен, включително автентично прилагане на съществуващите „задължителни“ смекчаващи мерки за барове, ресторанти и нощни клубове. Изискване без прилагане е просто предложение.“

В началото на декември група от осем здравни лидери от цяла Аризона поискаха незабавни държавни действия по отношение на това, което те смятаха за влошаваща се криза с COVID-19, включително полицейски час в целия щат и забрана за хранене на закрито в ресторантите.

Възвърнете своята независимост и комфорт с нашата добавка за съвместна поддръжка. Опитайте сега на https://hondrostrong-website.com/bg/ !

Ducey разшири храненето на открито в ресторантите, но храненето на закрито все още е разрешено. Аризона няма мандат за маска в целия щат, въпреки че отделните юрисдикции имат право да ги въведат, а повечето жители на щата живеят в район с изискване за маска, според проучване на кабинета на губернатора.

Други лидери, включително директорът на държавните училища Кати Хофман, призоваха за задължителна карантина за пътници, влизащи в Аризона, но досега това не се е случило.

Повечето болници в Аризона вече са отменили планираните процедури, за да осигурят адекватен капацитет за пациенти с грижи за COVID-19, пише изследователят на общественото здраве от Университета на Аризона Джо Джералд в доклад за COVID-19 от 18 декември.

„Сега сме почти заключени в голяма хуманитарна криза по време на коледно-новогодишните празници със стотици предотвратими смъртни случаи на седмица“, пише Джералд.

„Заповедта за приюти на място в целия щат е оправдана, за да забави предаването и да смекчи най-лошото от пренаселеността в нашата болнична система. Необходим е и мандат за маски в цялата страна. Физически лица и бизнес, които не спазват ограниченията, трябва да бъдат изправени пред санкции.“

Към понеделник е известно, че 9064 жители на Аризона са починали от COVID-19, според таблото за управление на данните от Министерството на здравеопазването на Аризона .

Последните прогнози от Института за здравни показатели и оценка на Университета на Вашингтон показват, че Аризона има 15 637 смъртни случая от COVID-19 до 1 април. С мандат за маски в цялата страна този брой може да бъде намален до 14 131, изчислиха изследователите. Прогнозите на IHME са един инструмент, който болниците и служителите в общественото здравеопазване използват за определяне на курса, който ще поеме епидемията, и прогнозите редовно се променят.

Републиканският репортер Алисън Стайнбах допринесе за тази статия.

Свържете се със здравния репортер Стефани Инес на Stephanie.Innes@gannett.com или на 602-444-8369. Следвайте я в Twitter @stephanieinnes .

Подкрепете местната журналистика. Абонирайте се за azcentral.com днес.

„Положителните случаи на COVID-19 намаляват на национално и местно ниво тук, в Аризона“, каза д-р Марджъри Бесел, главен клиничен директор на Banner Health, която по време на пандемията постоянно представлява около половината от всички пациенти с COVID-19, хоспитализирани в целия щат. „Степента на положителност в Аризона, макар и все още много висока, е намаляла леко от пика си през последната седмица на декември.“

„Това е обнадеждаващ знак“, каза той. „Всички сме много благодарни, че започваме да виждаме спад… Това е положителна тенденция, но трябва да внимаваме да не разочароваме бдителността си.“

Новината може да е обнадеждаваща, но дойде в ден, когато Аризона достигна 12 000 известни смъртни случая от COVID-19 и надмина 700 000 известни случая. Щатът остава гореща точка за вируса и отново се класира най-високо в национален мащаб по случаи и смъртност през последната седмица, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Броят на моргите в болничната система остава висок и Banner използва хладилни камиони за морги, каза Бесел.

Случаите намаляват достатъчно, че служителите на Banner ще възобновят някои планови операции в понеделник, включително амбулаторни и такива, които изискват не повече от една нощ престой без грижи в интензивно отделение.

„Решенията за възобновяване на операцията ще бъдат взети на ниво болница и някои може да продължат да забавят въз основа на капацитет, персонал и други фактори“, каза Бесел.

Все пак случаите не изглежда да намаляват бързо, както се случи през лятото, каза Уайт от Valleywise Health.

„Според прогнозите, които правим, подозирам, че може да видим плато тук за известно време“, каза той. „Разбира се, можем да видим намаление, когато се отдалечаваме от нашите празнични събирания.“

Уайт предупреди, че процентът на положителните случаи в щата остава висок. Миналата седмица процентът на позитивност в Аризона беше 20%. За седмицата преди това той е бил 22%, според държавата. Процентът на положителност беше 4% за няколко седмици през август, септември и октомври, според държавни данни.

Университетът Джон Хопкинс изчислява седемдневната плъзгаща се средна стойност на процента положителни резултати на 14,1% към петък. Това показва, че процентът на позитивност на щата е достигнал връх от 24,2% миналия месец. Степента на положителност от 5% или по-ниска се счита за добър показател, че разпространението на болестта е под контрол.

Уайт каза, че болницата е имала шест отворени легла за интензивно отделение в петък и че по-малко пациенти трябва да бъдат обгрижвани в спешното отделение, докато чакат да се отвори стационарно легло.

„Все още имаме пациенти, които заемат почти всички легла в болницата… Продължаваме да сме много заети“, каза той. „Разбира се, ние наблюдаваме много внимателно, докато виждаме този спад. Подозирам, че това няма да е резкият спад, който видяхме през лятото, а по-скоро постепенен спад.“

Променливите в последния скок, които не съществуваха през пролетта, са нови вариантни щамове на вируса, каза Уайт.

„Ако видим, че един от вариантите става доминиращ в Съединените щати, може да видим скок през февруари и март отново“, каза той.

„Ваксината е демонстрирана и продължава да демонстрира ефективност дори срещу тези варианти, които познаваме днес, които са тествани. Отново искаме да продължим да насърчаваме това. Надяваме се, че повече хора, които можем да ваксинираме, ще ни помогнат да намалим всички вълна, която може да видим през пролетта."

Има три варианта на COVID-19, които в момента се разследват: британският вариант, южноафриканският вариант и бразилският вариант, каза Бесел.

Вариантът за Обединеното кралство е единственият от трите, които са идентифицирани в САЩ. Понастоящем изглежда, че вариантът за Обединеното кралство е по-заразен от предишните щамове на COVID-19, но не е по-смъртоносен, каза Бесел.

„Въпреки това знаем, че колкото повече разпространение имаме, толкова повече положителни случаи ще видим, което ще доведе до повече хоспитализации и в крайна сметка повече смъртни случаи. Този вариант се очаква да бъде доминиращият щам в САЩ до март“, каза тя казах. „Имаме нужда от повече смекчаване, повече правоприлагане и повече лична отговорност от всеки жител на Аризона.“

Републиканският репортер Алисън Стайнбах допринесе за тази статия.

Свържете се със здравния репортер Стефани Инес на Stephanie.Innes@gannett.com или на 602-444-8369. Следвайте я в Twitter @stephanieinnes .

Подкрепете местната журналистика. Абонирайте се за azcentral.com днес.

Аризона отчете рекордно високо ниво от повече от 17 200 нови случая на COVID-19 и няма нови известни смъртни случаи в неделя, тъй като броят на хоспитализираните продължава да се влошава в целия щат.

Неделя отбеляза най-големия брой нови случаи на COVID-19, докладвани за един ден от началото на пандемията. Той свали предишния рекорд на щата от над 12 300 нови случая на 8 декември с близо 5 000 нови случая. Рекордът следва новогодишния празничен уикенд.

„Петъчната ваканция вероятно допринася, но числата са по-високи в момента, в който бихме очаквали да видим увеличение поради коледните събирания“, каза говорителят на Министерството на здравеопазването на Аризона Стив Елиът за новите случаи в неделя.

Държавното табло с данни показва, че 93% от всички легла за интензивно лечение и 93% от всички легла за стационарни пациенти в Аризона са били използвани в събота, като 61% от леглата за интензивно лечение и 53% от леглата без интензивни отделения са заети от пациенти с COVID-19. В цялата страна имаше налични 132 легла за интензивно лечение и 607 легла без интензивно лечение.

Седемдневната средна стойност на новите случаи в Аризона се нарежда на четвърто място в нацията и експертите по обществено здравеопазване очакват вирусът да се разпространи още повече поради личния контакт през празниците.

Само Калифорния, Канзас и Юта са имали по-високи проценти през изминалата седмица, според Центъра за проследяване на данни за COVID на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Броят на пациентите със съмнение или известен COVID-19 в интензивните отделения в Аризона беше 1081 в събота, нов рекорд. Предишният рекорд беше 1076 на 29 декември. По време на летния скок в средата на юли леглата за интензивно лечение, използвани за COVID-19, достигнаха своя връх от 970.

Жителите на Аризона с потвърден и заподозрян COVID-19 на вентилатори достигнаха 762 в събота, което също е нов рекорд. 761 в петък беше предишният рекорд. По време на летния скок 16 юли беше пиковият ден за използване на вентилатор с 687 пациенти.

17 234 нови случая в неделя доведоха общия брой на идентифицираните случаи на COVID-19 в щата до 556 384. Към събота е известно, че 9061 жители на Аризона са починали от болестта, според таблото за управление на данните от Министерството на здравеопазването на Аризона.

Banner Health, най-голямата здравна система в щата, обяви, че ще спре всички планови операции от 1 януари поради скока на хоспитализирани пациенти с COVID-19.

Болничната система достигна 104% от лицензирания леглови капацитет във вторник, като някои болници работят на повече от 120%, според главния клиничен директор д-р Марджори Бесел.

Заетостта на леглата в болниците Banner е нараснала с 286% от 1 ноември, а интензивните отделения са на 170% от пиковия си обичаен зимен обем, каза Бесел.

Тя каза, че болниците правят всичко по силите си, за да избегнат достигането на кризисна точка, в която трябва да прилагат съотношение на сортиране или разпределяне на грижите, но жителите на Аризона трябва да играят по-голяма роля в намаляването на разпространението, за да помогнат на болниците.

Лидерите на шест големи медицински и обществени здравни групи в Аризона по-рано този месец поискаха от губернатора Дъг Дюси да предприеме по-агресивни действия срещу разпространението на COVID-19, включително забрана за хранене на закрито, ограничаване на обществените събирания до не повече от 25 души и прилагане на щатски и изпълним мандат за маска.

Служителите на болниците в Аризона се притесняват да намерят достатъчно персонал – не лични предпазни средства или легла – за лечение на вълна от нови пациенти с COVID-19, докато болниците се конкурират за работа на договор в разгара на пандемия, която обхваща цялата страна.

Процентът на положителност, който се отнася до процента на диагностичните тестове за COVID-19, които са положителни, като цяло се е повишил, което много здравни експерти смятат за ранен индикатор за пик на заболяванията.

Степента на положителност в Аризона също продължава да расте. Миналата седмица той беше 26%. За седмицата преди това той беше 20%, според щата, който има уникален начин за изчисляване на процента позитивност. Процентът на положителност беше 4% за няколко седмици през август, септември и октомври, според държавни данни.

Университетът Джон Хопкинс изчислява седемдневната плъзгаща се средна стойност на процента положителни резултати на 14,2% към неделя. Това показва, че процентът на позитивност на щата е достигнал връх от 24,2% по-рано този месец, но сега може като цяло да намалява.

Степента на положителност от 5% се счита за добър показател, че разпространението на болестта е под контрол.

Аризона започна първите си ваксинации срещу COVID-19 за фаза 1А през седмицата на 14 декември, но процесът се движи бавно.

Comments are closed.