Första Sedan Kompany: Kalvin Phillips Bär Nummer 4 För Manchester City

La Juventus et Adidas présentent le maillot domicile 23/24
November 13, 2023
Slot777 | WEB SLOT777 LOGIN | SLOT 777 BET | Slot777 RESMI 2022
February 29, 2024

Nyförvärvet Kalvin Phillips kommer att bära Manchester Citys nummer 4-tröja och blir därmed den första spelaren att göra det sedan klubblegendaren Vincent Kompany lämnade klubben 2019.

 

PHILLIPS BÄR NUMMER 4 FÖR MANCHESTER CITY

 

Den engelska landslagsmannen presenterades idag och till skillnad från sin nya lagkamrat Erling Haaland kunde han genast visa upp sitt tröjnummer. Han hade flera alternativ att välja mellan, med nummer 4, 12, 15, 19, 21, 24, 25, 28, 29 och 30 alla lediga, liksom nummer 9 som säkerligen reserveras för Haaland.

 

haaland tröja VÄLJER MANCHESTER CITYS TRÖJA NUMMER 9

Phillips bar tröjnummer 23 under sin tid i Leeds, ett nummer som City pensionerade efter den före detta spelaren Marc Vivien Foé’s död 2003. Han har också burit nummer 4 för England, och som en aggressiv defensiv mittfältare passar det hans position.

 

Det finns också förväntningar som följer med att bära tröjan som förknippas med en klubbikon av Kompanys kaliber. Den belgiska spelaren var lagkapten för City när de vann sin första Premier League-titel och fortsatte att vinna ytterligare tre under sin 11-åriga vistelse i klubben. Han bidrog även till två FA-cuptitlar, fyra ligacuptitlar och ett par Community Shields. En fysiskt imponerande försvarare och en riktig ledare, Kompany var en av de spelare som varit längst i klubben under den moderna eran.

 

Sedan Kompanys avsked har Manchester City värvat försvarsspelare som Nathan Aké, Ruben Dias och Joao Cancelo, men klubben har verkat tveksam att tilldela nummer 4-tröjan. Det kan bero på att man vill visa respekt för deras före detta kapten och undvika att sätta för mycket press på spelarna att fylla tomrummet efter Kompany. Spelarna själva kanske också har föredragit att undvika jämförelser med den belgiska spelaren.

 

Tiden har uppenbarligen bedömts vara rätt för någon att axla ansvaret, och Phillips var en prioriterad värvning för Pep Guardiola. Tror du att engelsmannen kan fylla Kompanys skor? Berätta gärna i kommentarerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *