„No-nyertes helyzet”-A szakértő mérlegeli a Covid-19 faji különbségeket

Cara Menang sampai Slot Online Dan Memakai aturan
March 31, 2023
3 Mitos Baccarat Disukai
April 1, 2023

„No-nyertes helyzet”-A szakértő mérlegeli a Covid-19 faji különbségeket

A jelenlegi járvány a már létező társadalmi egyenlőtlenségeket feltárja-és súlyosbítja-. Ebben az interjúban az Medical News ma beszélt Tiffany Green-rel, a Népesség-tudományok és Szülészeti és Nőgyógyászati Minisztériumok asszisztens professzorával a Wisconsin-Madison Egyetemen, a COVID-19-ről és a fajhoz kapcsolódó egészségügyi különbségről.

Az összes adat és statisztika a közzététel idején a nyilvánosan elérhető adatokon alapul. Néhány információ elavult lehet. Látogasson el a Coronavírus csomópontunkra, és kövesse az élő frissítések oldalunkat a Covid-19 pandémiáról szóló legfrissebb információkkal kapcsolatban.

Az olyan tényezők, mint a faj, az etnikai hovatartozás, a nem és a jövedelem, a diszkriminatív hozzáállással kombinálva, néhány embercsoportot eredményeznek, hogy a pandémiát aránytalan mértékben veszik át.

A kialakulóban lévő adatok azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban a Covid-19 járvány aránytalanul befolyásolja a fekete és a latinx embereket, néhány adat, amely azt jelzi, hogy az amerikai indiánok, alaszkai bennszülöttek és más etnikai kisebbségi csoportok is magasabbnak vannak kitéve, hogy magasabbak legyenek. A súlyos betegség kockázata az új koronavírusból.

Egy nemrégiben végzett elemzés, amelyet például a Yale Egyetem kutatói vezettek, úgy találták, hogy a fekete emberek 3,5-szer nagyobb valószínűséggel halnak meg a Covid-19-ből, mint az Egyesült Államokban a fehér emberek, és hogy a latinx emberek majdnem kétszer olyan valószínűséggel rendelkeznek hald meg a fehér emberekhez képest.

Ezenkívül a párt nélküli APM Research Lab nemrégiben készített jelentése azt találta, hogy az Egyesült Államokban a fekete emberek 2,4-szer nagyobb valószínűséggel halnak meg a Covid-19-ből, mint a fehér emberek.

Ebben az összefüggésben beszéltünk Tiffany Green-vel, Ph.D.-vel, a Népesség Egészségtudományi és Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának asszisztens professzorával, a Wisconsin-Madison Egyetemen, a Covid során az egészségügyben való faji különbségekről -19, valamint milyen lépésekre van szükség a COVID-19 válasz faji elfogultságának kijavításához.

Az egészségügyi és egészségügyi szolgáltatások kutatásával, mint elsődleges érdekeivel, Prof. Green korábbi munkája olyan témákkal foglalkozott, mint például a jövedelem-különbségek és a krónikus egészségügyi állapotok, az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés faji különbségei, és A funkciók alapú diszkriminációjának szerepe a fekete amerikaiak közötti egészségügyi egyenlőtlenségek előmozdításában, csak néhányat megemlítve.

USA rasszizált osztály, a hibás foglalkozási struktúrák

mnt: Tudna-e kiemelni az egészséggel kapcsolatos versenyekkel kapcsolatos egyenlőtlenségeket, amelyeket a Covid-19 válság fényre hozott? Vannak-e olyan egyenlőtlenségek, amelyek a COVID-19-re vonatkoznak az erőforrásokhoz való hozzáférés, a tesztelés, a kezelési lehetőségek és így tovább szempontjából?

Prof. Tiffany Green: Azok közülünk, akik az egészségügyi egyenlőtlenségekben dolgoznak, szomorúak, de nem lepve meg a versenyalapú egyenlőtlenségeket, amelyeket a Covid-19 válság világított. Ezek az egyenlőtlenségek mindig is ott voltak, és évek óta beszélünk róluk. Ezeket az egyenlőtlenségeket azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni a járvány hátterében.

Az első dolog, amit rámutatunk, az, hogy az Egyesült Államok rasszizált osztálya és foglalkozási struktúrái hibáztatják azt a tényt, hogy sok színes ember (POC) sokkal valószínűbb, hogy ki vannak téve a Covid-19-nek.

Az intézményi diszkrimináció miatt (mind a történelmi, mind a mai nap) a fekete és más színes emberek nagyobb valószínűséggel olyan foglalkozásokba kerülnek, amelyek egyidejűleg magasabb expozíciós kockázatot okoznak, és az erőforrások relatív hiánya miatt Hozzáférési kezelés.

Például, a nem spanyol (NH) fekete és spanyol amerikaiak nagyobb valószínűséggel olyan foglalkozásokba kerülnek, amelyeket újonnan „alapvető fontosságúnak” tekintünk, ideértve, de nem kizárólag a kiskereskedelmi munkát (például élelmiszerboltot. üzletek), szennyvízkezelés, gazdálkodás, húscsomagoló növények, frontvonal egészségügyi dolgozók ápolási otthonokban, korai gyermekgondozási oktatók stb. Ezek a foglalkozások mindegyike kritikus fontosságú a társadalom többi része otthon maradni és „a görbét ellapítja”.

Mégis, szinte lehetetlen a fizikai távolságba lépni ezekben a foglalkozásokban, ami hozzájárul a vírus terjedéséhez. Ezek közül a munkavállalók közül sokan tömegközlekedést szednek, ami ismét lehetetlenné teszi a fizikai távolságot.

Ezenkívül ezek az alapvető munkavállalók nagyobb kockázatot jelentenek a COVID-19-nek való kitettségnek, amelyért nem kapnak megfelelő kompenzációt, sem az otthoni fizetés, sem az ellátások miatt. Például ezeknek a munkahelyeknek sokan nem nyújtanak a munkavállalók számára egészségügyi biztosítást (vagy megfelelő egészségügyi biztosítást). A bevándorlók alapvető munkavállalóit (mind felhatalmazott, mind jogosulatlan) gyakran blokkolják a közegészségügyi biztosítási juttatásokhoz való hozzáférést, még akkor is, ha egyébként jövedelem-jogosultak lennének.

Mindez azt jelenti, hogy azt kérjük, hogy az alacsony fizetésű munkavállalókat kérjük, hogy vállaljanak óriási kockázatot kevés jutalommal. Ennek ellenére sokan arra kényszerülnek, hogy folytatják a munkát – gyakran megfelelő személyi védőfelszerelés nélkül -, mert ezeknek a munkáknak a nélkül nem tudják etetni magukat vagy családjukat (akik szintén nagyobb kockázatnak vannak kitéve).

Nem választhatják, hogy otthon maradjanak, mert a történelmi és kortárs intézményi rasszizmus miatt a fekete emberek és sok más színes embernek nincs gazdagsága, hogy otthon járjon el, és hónapokig jövedelem nélkül érkezik. vagy akár hetek is.

Az egészségügyi egyenlőtlenségek eltérően befolyásolják mindannyiunkat. Látogasson el dedikált központunkba, hogy alaposan megvizsgálja az egészség társadalmi különbségeit és azt, hogy mit tehetünk azok kijavítása érdekében.

A fertőzés -ellenőrzési intézkedések, amelyek nem terjednek ki a POC -ra

Prof. Tiffany Green: Másodszor, tudjuk, mi akadályozza meg a vírusok terjedését, mint amilyennek szembesülünk: tesztelés, érintkezési nyomkövetés, és karanténezés. Itt is van egy másik olyan kérdés, amely súlyosbítja a faji és etnikai különbségeket.

Először is komoly tesztelésünk volt és hiányos volt. Még akkor is, ha a tesztelés rendelkezésre áll, figyelembe kell vennünk, hogy az alapvető munkavállalók (akik aránytalanul a POC) kevésbé vannak rugalmasságuk az ütemtervükben, hogy lehetővé tegyék a tesztelést vagy a rendszeres egészségügyi szolgáltatóhoz való hozzáférést.

Még ingyenes teszteléssel is, a POC kevésbé valószínű, hogy biztosított és megengedheti magának a kezelést. Amikor hozzáférhetünk a kezeléshez, gyakran alacsonyabb minőségű, mivel a kórházak és az orvosok általában gazdagabb, elsősorban fehér területeken vannak, és olyan kórházakat hagynak, amelyek elsősorban fekete betegeket (például) túlterheltek és alulteljesítettek.

És azt is szeretném megjegyezni, hogy ezek a kérdések nem csupán társadalmi -gazdasági jellegűek. Jelentős mennyiségű munka volt az elfogult kezeléssel az egészségügyi környezetben. Például bizonyítékok vannak arra, hogy az orvosok kevésbé képesek a fájdalmat az NH fekete és spanyol betegekben megfelelően felmérni és kezelni.

Bár a kutatás továbbra is születik, amikor megértjük, hogy az implicit torzítás hogyan befolyásolja az egészségügyi ellátás viselkedését, a tanulmányok azt találják, hogy a fekete-ellenes implicit torzítás negatívan befolyásolja a beteg-szolgáltatók kommunikációját, ami különösen kritikus lehet A Covid-19 kezelése és a fertőzés terjedésének megállítása.

anekdotikusan, olyan történetek, mint például a Brooklyn tanárról, Rana Zoe Munginról, akit kétszer elfordítottak egy kórházból, mielőtt tesztelhetik, és később elvesztette a Covid-19-vel folytatott csatáját, megerősíti a fekete emberek számára, hogy a fekete emberek számára, hogy a fekete emberek számára, hogy a fekete emberek számára, hogy a fekete emberek számára, hogy A klinikusok és az egészségügyi rendszerek továbbra is elutasítják fájdalmunkat. A

érintkezési nyomkövetés szintén kritikus jelentőségű a Covid-19 kezelésében, de ez arra a hibás elképzelésre alapszik, hogy a színes közösségek emberei könnyen elfogadják a napi mozgalmak megvitatását, és csak bárki nagyon személyes kérdéseire válaszolnak.

Akadémiai egészségügyi központok, egyetemek, közegészségügyi osztályok és a rendõrség (rendõrség és a bevándorlási végrehajtás) sajnos sok olyan közösség iránti bizalmatlanságot szereztek, amelyeket kiszolgálnak. Így ezeknek a kérdéseknek a megfontolása azt jelenti, hogy a kapcsolattartási nyomkövetés nem lesz olyan hatékony a színes közösségekben.

A fekete férfiak kriminalizálására használt arc burkolatok

Prof. Tiffany Green: Harmadik, a karantén csak akkor működik, ha van erőforrása, hogy otthon maradjon, és ha a háztartásban mindenkinek van az otthoni maradás forrásai. A korábban említett összes ok miatt ez kevésbé valószínű a fekete családok és más színes családok körében.

Végül, a POC -t a carceralis rendszer is befolyásolja, oly módon, hogy elterjessze a betegséget a közösségeink között. Tudjuk azt is, hogy a POC -t nagyobb valószínűséggel negatívan befolyásolja a büntető igazságszolgáltatási rendszer a börtönben lévő túlreprezentáció szempontjából. Nem gyakorolhatja a fizikai távolságot a börtönben, és ezért a börtönök hotpotok voltak az új koronavírus terjesztésére.

De ennél is több, a vírus terjedésének (például arc burkolatának) elterjedésének megakadályozására használt intézkedéseket használjuk különösen a fekete férfiak kriminalizálására! Egyrészt tudjuk, hogy a bűnüldözés aránytalanul megcélozza a fekete férfiakat azért, mert nem viselnek arcborítást a nem fekete férfiakhoz képest.

Ez alapvetően irracionális a közegészségügyi és a betegségcsökkentés szempontjából. A rendőrök nemcsak nem adják meg ezeket a fekete férfiakat maszkokkal, hanem a néha erőszakos letartóztatásokkal is olyan testi kapcsolatot is magukban foglalnak, amelyek tovább terjeszthetik a betegségeket, és börtönbe helyezik az embereket, amelyek ismét tovább terjesztik a betegséget!

Másrészt a fekete férfiak gyakran megtagadják a maszkok viselését, mert bűnözőként kezelik őket, hogy elsősorban viseljék őket. Ez egy nyertes helyzet.

Továbbá, amiről a legtöbb ember nem beszél, az az, hogy amint John Eason szociológus rámutat, a fekete és a latinx emberek túlreprezentáltak, mint korrekciós tisztviselők, és véletlenül elterjeszthetik a koronavírust is.

Mindez azt mondjuk, hogy a COVID-19 morbiditás és halálozásának faji és etnikai különbségei hihetetlenül összetettek. Amikor ezt a kérdést a kulturális patológiáról készítjük (lásd a sebész tábornoki megjegyzéseit a fekete és a spanyol emberekről, amelyekre azóta bocsánatot kért), akkor nemcsak ezeknek a közösségeknek a nagy szolgaság, hanem a tudomány és a tudomány és a bizonyítékokhoz.

A robusztus empirikus bizonyítékok azt sugallják, hogy ezek a társadalmi tényezők – a foglalkozás, a biztosítási fedezet hiánya, valamint az intézményesített és az interperszonális diszkrimináció – mindegyikük a morbiditás és a halálozás ezen faji és etnikai egyenlőtlenségeihez vezet. Csak még élesebb megkönnyebbülésbe dobják őket, ha járványunk van. Ezen mögöttes kérdések kezelése elősegíti mindannyiunk jobbá tételét – nem csak a színes embereket.

A megfizethető ápolási törvény hiányosságainak kitöltése

mnt: Vannak -e olyan konkrét politikák, amelyek szerinted segítenek ezen különbségek némelyikének megoldásában, mind rövid távon, mind hosszú távon ?

Prof. Tiffany Green: Rövid távon a Medicaidot az összes államra bővítve és a sürgősségi Medicaid végrehajtása kritikus fontosságú a Covid-19 elleni küzdelemben. Most, hogy több millió amerikai van a munkában, világosabb, mint valaha, hogy a közegészségügy érdekében nem az, hogy az egészségügyi ellátást a foglalkoztatáshoz kötik. Az ACA [megfizethető ápolási törvény] célja a sok hiányosság kitöltése volt, de a 2012. évi Legfelsõbb Bíróság határozata lehetővé tette az államok számára, hogy kilépjenek a Medicaid bővítéséről.

Míg a biztosítási arányok meglehetősen kissé csökkentek, különösen a POC (azaz az NH fekete emberek, a spanyol emberek, az NH ázsiai/csendes -óceáni szigetlakók, az indiánok körében), a POC általában sokkal valószínűbb, mint a fehér emberek, mint a fehér emberek nem biztosított. A fekete -amerikai amerikaiak számos olyan államban is túlreprezentáltak, amelyek kiléptek a Medicaid bővítéséből, ami kulcsfontosságú lehetőséget jelent az egészségügyi ellátás és a hozzáférés különbségének javítására.

Az ACA ezen hiányainak kitöltése sokat fog javítani a gondozáshoz való hozzáférés és a pandémia elleni küzdelem érdekében. A bevándorlók szintén a repedéseken esnek át, tekintettel az 1995 -ben a jóléti reform során a közhasznú állami juttatások során tesztelt eszközökben való részvételükre gyakorolt súlyos korlátozásokra. Egyes tudósok rövid távon javasolták a sürgősségi Medicaid bővítését, hogy segítsék a bevándorlók igényeinek kielégítését a szokásos Medicaid programokhoz, amelyek jelenleg nem jogosultak a szokásos Medicaid programokra –

Közép-hosszú távon az egyetemes egészségügyi ellátás biztosításához kell mozognunk. Bonyolult és rendetlen lesz ezt megtenni, de a mostani rendszerünk egyszerűen fenntarthatatlan.

A polgári jogi törvényeket agresszív módon kell végrehajtani

Prof. Tiffany Green: Másodszor, egy hatalmas gazdasági ösztönzésre van szükségünk, amely közvetlenül a fogyasztók kezébe kerül, és a kritikus iparágakat kiszabadítja. Ennek magában kell foglalnia a munkanélküli -ellátásokat – elsősorban azért, mert szükségünk van az emberekre, hogy otthon maradjanak, hogy lassítsák a betegség terjedését, és másodszor, mivel az amerikaiak pénz megadása elősegíti a fogyasztás ösztönzését és a gazdasági szabadság stabilizálását.

Harmadik, amint a Ruqaiijah Jogi Scholar Brillianty rámutat, a szövetségi kormánynak agresszív módon kell végrehajtania a meglévő polgári jogi törvényeket:

  1. A COVID-19 morbiditásról és halálozásáról szóló adatok gyűjtése által. faj és etnikum.
  2. Az egészségügyi rendszerek és a szolgáltatók kivizsgálása, amelyek gyanúsítottak az egészségügyi ellátásban (akár nem szándékos, akár nem).
  3. Bírság kiszabása esetén a jogsértésekhez szükséges. A polgári jogi törvények végrehajtása az oktatásban, a lakhatásban és a foglalkoztatásban ugyanolyan kritikus, mint az egészségügyi ellátás kezelése, mivel ezek a tényezők vitathatóan még nagyobb hatással vannak a POC egészségére és jólétére.

mnt: Tudna többet mondani nekünk arról, hogy a COVID-19-re adott méltányos válasznak hogyan kell kinéznie az erőforrás-eloszlás, a teszteléshez való hozzáférés stb. A tekintetében?

Prof. Tiffany Green: A méltányosabb eredmények elérése azt jelenti, hogy erőforrásainkat aránytalanul a Covid-19 elleni küzdelemre kell összpontosítanunk Közösségek Célunk, hogy szolgáljunk, és munkanélküli -ellátásokat és kölcsönöket nyújtsunk azoknak a kisvállalkozásoknak, amelyek hagyományosan nem férnek hozzá tőkéhez (a szépségiparban a fekete nők csak egy kiemelkedő példa).

Ezenkívül a társadalmi tényezők mögöttes különbségeinek kezelésére is összpontosítanunk kell, amelyek ezeket az egyenlőtlenségeket előállítják, ideértve a villamosenergia és a folyóvíz folyamatos hozzáférését, valamint a szétválasztás és egyéb források hiányának kezelését. tényezők.

Végül, miután a vakcinát vagy az oltást a SARS-COV-2 leküzdésére fejlesztették ki, gondoskodnunk kell arról, hogy a POC készen álljon ehhez a [programhoz]. (Fontos megjegyezni, hogy hosszú és csúnya történelem van a POC kizsákmányolásáról az orvosi tesztelés és a kezelés szempontjából, és ezeket a kérdéseket a fejlesztés, tesztelés és terjesztés során kell kezelni.)

Bátorítsa a megválasztott tisztviselőket, hogy alkalmazzanak jobb politikákat

mnt: Van -e valami, amit az egyének megtehetnek, hogy segítsék a meglévő egyenlőtlenségek némelyikét?

Prof. Tiffany Green: Úgy gondolom, hogy amennyiben ösztönözhetjük megválasztott tisztviselőinket, bizonyítékokon alapuló politikák elfogadására, ez messze megteheti a COVID-19 morbiditásának meglévő faji különbségeinek kezelését és halálozás.

A megválasztott tisztviselőkre támaszkodnak, hogy robusztus és pontos adatokat gyűjtsenek, és olyan segélycsomagokat fogadjanak el, amelyek védik a kiszolgáltatott munkavállalókat az élelmiszer, a szépség és más releváns iparágakban. Követeljék, hogy a szövetségi kormány kivizsgálja és büntetje a polgári jogi törvények megsértését.

Másodszor, azoknak, akik otthon maradhatnak, otthonnak kell maradniuk, hogy csökkentsék az egészségügyi ellátás és más alapvető munkavállalók expozíciójának kockázatát a frontvonalon.

Harmadszor, azt szeretném hangsúlyozni, hogy sok alulról szervező szervezet, amely a színes közösségeket szolgálja, amelyek évek óta kitöltik a szociális biztonsági háló hiányosságait. Amellett, hogy a robusztus szövetségi, állami és helyi válaszok támogatását támogatjuk, e szervezetek erőfeszítéseit dollárral és időnként támogathatjuk és támogathatjuk.

Az új coronavírus és a Covid-19 új fejlesztéseinek élő frissítéseihez kattintson a

  • közegészségügy
  • influenza/SARS
  • fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
  • Egészségügyi tőke

Comments are closed.